Home » Almere Stad » Crematorium Almere Stad

Crematorium Almere Stad

Bij Crematorium en Begraafplaatsen Almere vindt u alles onder 1 dak voor een complete uitvaart. Hier kunnen zowel de uitvaartplechtigheid als de crematie plaatsvinden, in een aangename omgeving. Als u wenst, kunt u uw dierbare begeleiden tot aan de oven. Crematorium Almere beschikt ook over een ‘baby-afscheidskamer’ die speciaal is ingericht voor het afscheid van de allerkleinsten.

Digitale tour door Crematorium en Uitvaartcentrum Almere Stad – YouTube

De crematie

Veel mensen maken tijdens hun leven al de keuze dat zij na hun overlijden gecremeerd willen worden. Is dat niet gebeurd, dan ligt de keuze bij de nabestaanden. Wanneer een overledene gecremeerd wordt, vindt de crematie plaats op dezelfde dag als de uitvaartplechtigheid. Indien gewenst kunnen de nabestaanden, op aanvraag, na de plechtigheid in besloten kring meegaan naar de crematieoven om aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist.

Achtergebleven metalen verzamelen wij, ten behoeve van het Dr. C.J. Vaillant fonds.

 Bij Crematorium Almere Stad is het mogelijk om een foetus, geboren na een zwangerschap van maximaal 24 weken, te cremeren. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Bloemen

Nabestaanden kunnen de bloemen achteraf mee naar huis nemen. Bloemen die achterblijven, worden door een medewerker neergelegd op het bloemenplateau voor het crematorium. Verwelkte bloemen worden verwijderd.

De bloemen en bomen rondom het crematorium hebben een symbolische betekenis en zijn met zorg en aandacht geplant. Lees meer hierover in het document over de tuin rondom het crematorium.

Bewaartermijn van de as

De as die na de crematie overblijft moet volgens de wet tenminste 1 maand in een specifieke ruimte (de algemene nis) van het crematorium bewaard worden. Deze ruimte is niet te bezoeken. Vervolgens bepaalt de opdrachtgever van de crematie wat er met de as moet gaan gebeuren. Nadat de wettelijke termijn van 1 maand is verstreken, staan de nabestaanden voor de keuze van een asbestemming. Wat zijn de mogelijkheden?