Home » Almere Stad » Asbestemmingen

Asbestemmingen

Nadat de wettelijke termijn van 1 maand is verstreken, staan de nabestaanden voor de keuze van een asbestemming. Voorbeelden hiervan zijn een nis, urngrafje en een particulier verstrooiplekje in de urnentuin,  een zuil of kei in het urnenbos.

Afhalen van de asbus

De rechthebbende of diens gemachtigde kan de asbus op afspraak afhalen. Belangrijk om te weten, is dat de persoon die de asbus komt afhalen, zich dient te legitimeren. Indien de gemachtigde de asbus komt afhalen, moet er een schriftelijke machtiging, getekend door de rechthebbende, worden overhandigd. Voor het afhalen van de asbus moeten er papieren ondertekend worden. Een medewerker geeft u hier uitleg over. De asbus krijgt u mee in een op maat gemaakte draagtas.

As verstrooien

Bij Begraafplaatsen en Crematorium Almere kan de as worden verstrooid in de verstrooituin, naast het crematorium. Ter herinnering kan op 1 van de basaltzuiltjes een naamplaatje worden aangebracht. Asverstrooiing is een bijzonder moment. Daarom bieden wij verstrooiing op zondag of ‘s avonds op werkdagen (in overleg) in bijzijn van nabestaanden max. 15 personen. inclusief zoete lekkernij en onbeperkt koffie/thee. Informeer hiernaar via 036 535 7200.
Ook is er de mogelijkheid om op een particulier verstrooiplekje in de urnentuin de as te verstrooien. Een particuliere verstrooiplek is te huur voor 5, 10 of 20 jaar met de mogelijkheid om de uitgiftetermijn desgewenst te verlengen met nog eens 5 of 10 jaar

Urnentuin

In de urnentuin zijn nissen voor één of twee sierurnen. Men kan een nis huren voor 5, 10 of 20 jaar, desgewenst verlengen met nog eens 5 of 10 jaar. Daarnaast zijn urnengraven waar nabestaanden één of twee asbussen kunnen laten begraven. Een urnengraf kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Een urnengraf is te huur voor 5, 10 of 20 jaar met de mogelijkheid om de uitgiftetermijn desgewenst te verlengen met nog eens 5 of 10 jaar. Tenslotte zijn er particuliere verstrooiplekjes waar de as van één of twee overledenen door de nabestaanden kan worden verstrooid. Ook hier kan men een verstrooiplekje huren voor 5, 10 of 20 jaar en desgewenst verlengen met nog eens 5 of 10 jaar.

Urnenbos

In het urnenbos bestaat de mogelijkheid om de sierurn op een basaltzuil te plaatsen. Daarnaast kan de sierurn op een basaltkei of daarin worden bijgezet. Het urnenbos heeft een natuurlijke uitstraling waar wij de natuur zoveel mogelijk zijn gang laten gaan. Daarom is gekozen om alleen granieten urnen te plaatsen. Men kan de basaltzuil of basaltkei huren voor 5, 10 of 20 jaar en desgewenst verlengen met nog eens 5 of 10 jaar.

Nagedachtenisvormen

Er zijn vele nagedachtenisvormen mogelijk. Gedacht kan worden aan sierurnen, reliekhouders en as medaillons.  Ze zijn er in veel verschillende vormen, kleuren en maten.

Het is mogelijk om een gedeelte van de as te verstrooien en een klein gedeelte te gebruiken voor een reliekhouder of as medaillon. Dit kunnen verschillende kleine objecten of sieraden zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een steen of een glasobject waarin de as is mee geblazen. Ook kan een kleine hoeveelheid as in een zogenoemde mini-urn bewaard worden. Deze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. U kunt hiervoor een vrijblijvende afspraak maken met 036 535 7200.

Gedenktuin

Een plek waar u in alle rust uw dierbare overledenen kunt gedenken. Met de gelegenheid om een kaarsje te branden en een geschreven boodschap achter te laten. U kunt zelfs de naam van uw dierbare laten bevestigen op een van de gedenkzuilen. Voor informatie kunt u bellen met 036 535 7200. Voor het bestellen van een naamplaatje kunt u onderstaand bestand openen en uitprinten. U kunt het ingevulde formulier sturen naar: Kruidenweg 3, 1312 SR Almere of scannen en mailen naar: info@crematoriumalmere.nl

Naamplaatje

Voor het bestellen van een naamplaatje kunt u onderstaand bestand openen en uitprinten. De kosten zijn €60.00
U kunt het ingevulde formulier sturen naar: Kruidenweg 3, 1312 SR Almere of scannen en mailen naar: info@crematoriumalmere.nl