Veelgestelde vragen

Almere Haven

Over het uitvaartcentrum

Ja, het uitvaartcentrum bij begraafplaats en crematorium Almere Stad beschikt over 2 opbaarkamers. Opbaren en afscheid nemen is hier 7 dagen per week op afspraak mogelijk. Informeer over deze mogelijkheid bij uw uitvaartondernemer. U kunt de rouwkamer een persoonlijk tintje geven, bijvoorbeeld met bloemen, tekeningen, foto’s of persoonlijke voorwerpen.

Ja, in Almere Haven bieden we u de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de verzorging. U kunt ook samen met familie de overledene verzorgen. Tevens is de verzorgingsruimte geschikt voor rituele bewassingen. Meer informatie of een bewassing plannen? Neem contact met ons op: 036-5357200.

In de sfeervolle koffiekamer zijn nagenoeg alle verzoeken ten aanzien van consumpties uitvoerbaar; van koffie met cake, frisdrank, wijn tot koffiemaaltijden met broodjes of uitgebreide buffetten. Kijk hier voor een kleine selectie van alle consumptiemogelijkheden. Zijn er bezoekers met allergieën of speciale dieetwensen? Laat het ons tijdig weten, dan houden we daar rekening mee.
Het uitserveren van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan i.v.m. de allergenen wetgeving en de HACCP richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ziet streng toe op het naleven van deze regels.

De aula van het uitvaartcentrum beschikt over 65 zitplaatsen en circa 75 staanplaatsen. Ook een crematieplechtigheid is mogelijk in het uitvaartcentrum van Almere Haven, waarna de crematie kan plaatsvinden in ons crematorium Almere Stad.

In de aula kan muziek van een CD worden gespeeld. Onze medewerkers kijken graag in onze uitgebreide muziekbestand of uw muziekkeuze aanwezig is. U kunt uw voorkeur per e-mail aan ons doorgeven via info@crematoriumalmere.nl. Levert u zelf een CD aan, dan dient deze uiterlijk 24 uur van te voren te worden getest door een van onze medewerkers. Een afspraak maken is hiervoor gewenst. Neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 036-5357200.

Over de begraafplaats

De begraafplaats van Almere Haven beschikt over particuliere graven, waarin 2 overledenen begraven kunnen worden. Wie in het graf wordt begraven, bepaalt de rechthebbende (degene op wiens naam het graf staat).

De particuliere graven worden uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Na deze grafuitgiftetermijn, kan de rechthebbende de grafrechten (de termijn waarvoor het graf wordt gehuurd) telkens verlengen met 5 of 10 jaar.

Ja, op de begraafplaats van Almere Haven kunt u samen met een medewerker een particulier graf uitzoeken. Het is te allen tijde mogelijk om een particulier- of een urnengraf te reserveren. Informeer naar de mogelijkheden.Het uitserveren van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan i.v.m. de allergenen wetgeving en de HACCP richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ziet streng toe op het naleven van deze regels.

Ja, hier zijn diverse mogelijkheden voor. Er is een algemeen strooiveld aanwezig, en de as kan worden verstrooid in een particulier graf. Hierin kan ook een urn worden bijgezet. Tevens is er een aparte grafkamer voor uitsluitend urnengraven.

Almere Stad

Over het uitvaartcentrum en crematorium

Ja, het uitvaartcentrum bij begraafplaats en crematorium Almere Stad beschikt over 2 opbaarkamers. Opbaren en afscheid nemen is hier 7 dagen per week op afspraak mogelijk. Informeer over deze mogelijkheid bij uw uitvaartondernemer. U kunt de rouwkamer een persoonlijk tintje geven, bijvoorbeeld met bloemen, tekeningen, foto’s of persoonlijke voorwerpen.

Bij aankomst in het uitvaartcentrum wordt de naaste familie ontvangen in de familiekamer. Hier kunnen zij in besloten kring samen zijn, terwijl onze medewerkers alles gereed maken voor de uitvaartplechtigheid. De overige belangstellenden worden ontvangen in de entreehal van het crematorium, waar zij ook de gelegenheid hebben het condoleanceregister te tekenen. Indien gewenst, kunnen familie en belangstellenden vlak voor de plechtigheid nog afscheid nemen van de overledene.

Het uitvaartcentrum van Almere Stad beschikt over een grote aula die zowel voor crematie- als voor begrafenisplechtigheden gebruikt kan worden. De aula kan met behoud van de bestaande vorm voor kleine gezelschappen worden verkleind. In de aula is gelegenheid om op symbolische wijze de kist te laten dalen.

Ja, een condoleance is mogelijk in het uitvaartcentrum van Almere Stad. Tijdens het verblijf in de condoleanceruimte kunnen wij achtergrondmuziek afspelen en koffie/thee of andere consumpties verzorgen. In onze goed uitgeruste keuken kunnen we nagenoeg aan uw wensen voldoen ten aanzien van consumpties. Van koffie met cake/koekplateau, frisdrank en wijn tot koffiearrangementen met broodjes en/of soep. Zijn er bezoekers met allergieën of speciale dieetwensen? Laat het ons tijdig weten, dan houden we daar rekening mee.

Wij wijzen u erop dat het uitserveren van zelf meegebrachte consumpties niet toegestaan is, in verband met de allergenen wetgeving en de HACCP-richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit zien streng toe op het naleven van deze regels..

Nabestaanden kunnen de bloemen achteraf mee naar huis nemen. Bloemen die achterblijven, worden door een medewerker neergelegd op het bloemenplateau voor het crematorium. Verwelkte bloemen worden verwijderd.

Achtergebleven metalen verzamelen wij, ten behoeve van het Dr. C.J. Vaillant fonds.

De as die na de crematie overblijft moet volgens de wet tenminste één maand in een specifieke ruimte (de algemene nis) van het crematorium bewaard worden. Deze ruimte is niet te bezoeken. Vervolgens bepaalt de opdrachtgever van de crematie wat er met de as moet gaan gebeuren. Nadat de wettelijke termijn van 1 maand is verstreken, staan de nabestaanden voor de keuze van een asbestemming. Lees meer over asbestemmingsmogelijkheden.

Over de begraafplaats

Op de begraafplaats van Almere Stad kunt u kiezen uit particuliere en algemene graven. Ook is er een speciaal ‘Vlinderveld’, voor foetussen. Tot slot bieden wij de mogelijkheid om te begraven naar het oosten op kamer 7 in Almere Stad.

Hier kunnen 2 overledenen worden begraven.  De rechthebbende (degene op wiens naam het graf staat) bepaalt wie in het graf worden begraven. Ook bestaat de mogelijkheid om in particuliere graven urnen bij te zetten of de as te verstrooien. Het is ten allen tijde mogelijk om een particulier- of  urnengraf te reserveren. Informeer naar de mogelijkheden.

Hier worden 2 overledenen begraven. De houder van de begraafplaats bepaalt welke overledenen in het graf worden begraven.