Home » Almere Stad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Aan de Kruidenweg ligt de ruim opgezette begraafplaats en het crematorium van Almere Stad. U vindt hier alles onder 1 dak voor een complete uitvaart: van opbaren en rouwbezoek tot een condoleance en uitvaartdienst, in een aangename omgeving. Op de begraafplaats hebben wij zowel particuliere (familie-)graven als algemene graven en is begraven naar het Oosten mogelijk. Ook zijn hier vlindergraven voor overleden kindjes onder de 24 weken. 

Uitvaartcentrum

In het uitvaartcentrum van  Almere Stad vinden opbaren, afscheid nemen en rouwbezoek, laatste verzorging en rituele bewassing, gebedsdiensten en auladiensten plaats.

Begraafplaats

De begraafplaats van Almere Stad is ruim opgezet en heeft een besloten, intieme sfeer. Op de begraafplaats kunt u kiezen uit particuliere (familie-) en algemene graven.

Crematorium

Bij onze locatie in Almere Stad kan de uitvaartplechtigheid van een begrafenis of een crematie plaatsvinden. Na de plechtigheid kunnen nabestaanden in besloten kring aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven.

Contact en bereikbaarheid

Voor meer informatie over een laatste verzorging of bewassing of het maken van een afspraak voor het testen van audio kunt u contact met ons opnemen. Wilt u een persoonlijk herinneringsplaatje bij het herinneringsmonument op de begraafplaats? Stuur dan een mail aan info@crematoriumalmere.nl of gebruik ons contactformulier.

Routebeschrijving

Komt u met de auto of het openbaar vervoer?
Plan uw route.

Parkeren

Bij de locatie Almere Stad is ruime gelegenheid tot parkeren. Zijn één of meer passagiers moeilijk ter been, dan kan de bestuurder hen direct bij de ingang van het aulagebouw uit laten stappen en daarna op het parkeerterrein de auto parkeren. In verband met rouwvervoer is naast het crematorium parkeren niet toegestaan. Onze locatie heeft 2 oplaadpunten voor elektrische voertuigen. 

Het aulagebouw is rolstoelvriendelijk. Een rolstoel of rollator zijn te leen.  
Als u het terrein oploopt, passeert u de grafkamers, de urnentuin en vlak voor de entree een prachtige bloemenplateau.