Home » Almere Stad » Uitvaartcentrum Almere Stad

Uitvaartcentrum Almere Stad

In het uitvaartcentrum van Almere Stad vinden opbaren, afscheid nemen en rouwbezoek, laatste verzorging en rituele bewassing, gebedsdiensten en auladiensten plaats. De gehele dienstverlening rondom de uitvaart bevindt zich onder één dak, wat voor nabestaanden rust kan brengen. De omgeving straalt door het vele groen een natuurlijke rust uit.

Digitale tour door Crematorium en Uitvaartcentrum Almere Stad – YouTube

Opbaring en verzorging

Het uitvaartcentrum bij begraafplaats en crematorium Almere stad beschikt over opbaarkamers. Hier is opbaren en afscheid nemen 7 dagen per week mogelijk op afspraak. Informeer naar de mogelijkheid bij uw uitvaartondernemer. Als nabestaande kunt u de rouwkamer een persoonlijk tintje geven, bijvoorbeeld met bloemen, tekeningen, foto’s of persoonlijke voorwerpen.

Aula

Bij aankomst in het uitvaartcentrum wordt de naaste familie ontvangen in de familiekamer. Terwijl onze medewerkers alles gereedmaken voor de uitvaartplechtigheid, kan de familie in besloten kring samen zijn. De overige belangstellenden worden in de ontvangthal van het crematorium  ontvangen. In deze ruimte kan voorafgaand aan de plechtigheid het condoleanceregister getekend worden. Familie en belangstellenden kunnen desgewenst tot vlak voor de plechtigheid nog afscheid nemen van de overledene.

Het uitvaartcentrum beschikt over een grote aula. Deze kan zowel voor crematie- als voor begrafenisplechtigheden gebruikt worden.  

Wilt u liever op een meer informele manier afscheid nemen? Maak dan gebruik van ons Grand Café voor een intieme en toch complete plechtigheid. Hier kunt u gebruik maken van de mogelijkheden voor beeld, muziek en eten en drinken. Deze ruimte is ook geschikt voor de condoleance. 

Condoleance

In de condoleanceruimte kunnen wij voor koffie en thee of andere consumpties voor u verzorgen. In onze goed uitgeruste keuken kunnen we nagenoeg aan uw wensen voldoen ten aanzien van consumpties. Tijdens de condoleance is er gelegenheid om koffie te drinken. Een hapje of drankje kan ook. Wij schenken diverse wijnen en bieren of een borrel, geserveerd met bijvoorbeeld een toastje, hartig hapje of bittergarnituur.

Van koffie met cake/koekplateau, frisdrank en wijn tot koffiearrangementen met broodjes en/of soep. Zijn er bezoekers met allergieën of speciale dieetwensen? Laat het ons tijdig weten, dan houden we daar rekening mee.

Wij wijzen u erop dat het uitserveren van zelf meegebrachte consumpties niet toegestaan is, in verband met de allergenen wetgeving en de HACCP-richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit zien streng toe op het naleven van deze regels.

Tijdens de condoleance kunnen we een achtergrondmuziek laten spelen.

Beeld & geluid

Wij maken gebruik van online ceremonie. Hier kunt u zelf de plechtigheid samenstellen met muziek, beeld en film. Het zelf aanleveren van muziek/USB of CD is niet mogelijk.
De mogelijkheid bestaat om een beeldopname van de plechtigheid voor u te maken. Bespreek deze mogelijkheid met uw uitvaartondernemer.
In de aula is tevens een elektrische piano aanwezig die tijdens de plechtigheid kan worden gebruikt.